de praktijk

We staan er niet altijd zo bij stil, maar eten is, naast lekker en gezellig, belangrijk voor onze gezondheid. Lekker en verstandig eten is nodig om gezond te blijven en om klachten bij ziekte te verminderen. Door gezonde voeding lopen we minder kans op bv. darmklachten, diabetes en hart-en vaatziekten. Soms is het nodig om de voeding aan te passen, zoals bij allergie, nierziektes en maagproblemen,  zodat de klachten verminderen.

Zowel bij ziekte als gezondheid is de diëtist de specialist op het gebied van voeding. Maar is ook een kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. juist die combinatie maakt, dat ik u heel praktisch kan adviseren met duidelijke adviezen, die u direct kunt toepassen.

Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. U krijgt dan ook advies op maat en begeleiding die bij u past. Alleen dán lukt het om het advies op te volgen en in te passen in uw eet-en leefomstandigheden.

Deskundigheid

Alleen professionals, die een vierjarige HBO-opleiding “Voeding en Diëtetiek” hebben afgerond, mogen zich diëtist noemen. De titel is bij de wet beschermd. Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Diëtisten, die aan de eisen voldoen, worden ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.  Sinds 2005 sta ik ingeschreven in dit register. Registratie vindt plaats iedere 5 jaar. In 2015 is mijn registratie opnieuw verleend tot 2020.

Mijn specialisaties zijn:

  • Overgewicht bij volwassenen en kinderen
  • Voeding bij diabetes
  • Voeding bij astma en COPD
  • Voeding bij allergie en intolerantie
  • Voeding bij (chronische) obstipatie
  • Voeding bij ondergewicht (bv. voor of na een operatie, tijdens en na een chemo-therapie)
  • Aanvraag dieetvoeding en hypo-allergene baby- en kindervoeding.

Mijn praktijkruimte voldoet aan de eisen, die de ziektekostenverzekeraars stellen m.b.t. praktijkgrootte, wachtruimte, bereikbaarheid en aanpassingen voor gehandicapten.

Vergoeding

De begeleiding door een diëtist wordt altijd vergoed via de basisverzekering tot een maximum van 3 behandeluren per kalenderjaar. Indien u geïncludeerd bent in de ketenzorg (Diabetes, COPD) dan heeft u geen eigen risico. Zie voor aanvullende vergoedingen de website van zorgwijzer.

Een afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u mij  op werkdagen bellen (op 06 22 65 85 61) tussen 08:30 en 17.00 uur. U kunt mij ook mailen(op info@dietistermelo.nl) of inspreken op het antwoordapparaat, waarna ik zo spoedig mogelijk contact met u opneem. Het is mijn streven om binnen een week een afspraak met u te hebben.

Het eerste consult zal ongeveer 1 uur duren ,de vervolgafspraken een kwartier.  Indien noodzakelijk behoort een huisbezoek tot de mogelijkheden. Een verwijsbrief van uw behandelaar is niet meer noodzakelijk maar wel wenselijk.

Afspraken, die niet door kunnen gaan, kunnen tot 24 uur van te voren zonder kosten afgezegd worden.